Page Peel Banner


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Szekció blog elrendezés példa (GYIK szekció)
Tűzijátékok fotózása, videózása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. április 14. csütörtök, 14:51

Tűzijátékot fotózni ne próbálkozz- szinte biztos kudarc. Túl azon, hogy az élő látványt kihagyod, még a képek sem fognak sikerülni. A történet hasonlít a tv frissítéshez, itt is a szemünk memóriája segít be a képalkotásba, ezért a pillanat-fotón nagyon sokszor csak értelmezhetetlen momentumot kapsz el.
A másik módszer a hosszú (több másodperces) exponálási idővel készült felvételek. Ezek már szebben mutatnak azonban az elmozduló effekt részek miatt csak egy végigégett hosszú csóva látszik és így a legkülönbözőbb effektek is szinte egyformának látszanak. Az eredmény ahhoz hasonló, mint amikor egy nagyváros éjszakai fényeit fotózzák és az autók lámpái egy vonalként jelennek meg.

Videózás már jobban megy, itt azonban az a bibi, hogy a spéci körülmények miatt, csak legalább mini DV rendszerrel (lehetőleg 3CCD) lehet élethű felvételeket készíteni. Ez alatt ne is próbálkozz, úgyis bukó. Gondolom, ha már van ilyen ketyeréd akkor nem akadály egy állvány sem, ami szintén nagyon üdvös. Na, most ha elég határozott szándékod a filmezés, akkor fogd az egész cájgot és távolodj el a fellövéstől minimum 40 (azaz negyven!) méterre, de még jobban jársz az 50 vagy 60 méterrel. Ne kérdezz semmit, hanem gondolj rám hálás szívvel, amikor az effekt nem fogja a képernyőd 90 %-át kitölteni és még a bombák csóvája is látható lesz némileg. Ha mégis közelebbről videóznál nem lesz meg a referencia keret a képernyődön és nem érthető, hogy mi is van az égen, ráadásul csak rángatod a gépet ide-oda, hogy követni tudd az egészet. A maximum, amire 25-30 méterről mehetsz, hogy sikerül néhány romantikus belső képet készítened az effektekről, amit a nők később egyébként mindig értékelnek, nem tom mé.

Tehát ha már elmentél a sáros park túlsó végébe és már mindenki utál, mert rád kell várni az első fellövéseknél beállíthatod a fix fókuszt mert az automata semmire sem jó. Így aztán ha vesztek 4-5 terméket kis szerencsével az utolsókat már használhatóan tudod rögzíteni.

Egyébként meg azt javaslom, inkább élvezd a műsort a többiekkel együtt, minthogy küzdesz valahol hátul egyedül a sötétben. A fellövéseket meg inkább töltsd le a web oldalunkról. Akárhogy is döntesz jó szórakozást és sikeres felvételeket! Ha sikerül jó felvételeket készítened, a pazar színek miatt, később nagyon szép emlék lesz.

 
Tűzijátékok működtetése biztonságosan PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. április 14. csütörtök, 14:48

Az a pálya, hogy a bari nőd a kórházba csak max. látogatni megy utánad így a szilveszter éji bűnbeesést elfelejtheted, ha nem figyelsz. Ezért javaslom: RFM (read the fucking manual), azaz olvasd el a használati útmutatót a csomagoláson. Ha a csomagoláson leírtakat betartjátok, a termékek semmiféle veszélyt nem jelentenek számotokra, ezzel együtt elmondom neked a gyakrabban előforduló baleseti helyzeteket és azt is, hogyan tudod egyszerűen elkerülni azokat.

1. Többen indítjátok a termékeket = előbb-utóbb elkezdtek baromkodni, és a haverjaid rosszkor vagy rosszul indítanak valamit.
Csináld az indításokat egyedül, vagy max. 1 haveroddal és tényleg figyelnetek kell egymásra. A többiek pedig élvezzék a műsort a megadott távolságon túlról.
2. Leszúrod a rakétát a földbe és az ezért nem tud felemelkedni = a földön robban.
A rakéta pálcája arra való, hogy az egész szerkezetet a röppályán tartsa. A rakéta tehát a pálcájával együtt emelkedik a magasba. Ez így van kitalálva. Ezért kell olyan eszközből indítani, amiből könnyen kicsúszik a pálca, így például egy pezsgős üvegből, vagy vetőcsőből.
3. Egy eltört vezetőpálcás rakétát indítasz = kiszámíthatatlan (akár vízszintes) röppályán repülő rakéta.
Ha egy pálca eltörik, főleg ha közel a rakétafejhez, akkor ne kísérletezz! Vidd vissza a kijelölt visszavételi pontra. Semmiképpen ne indítsd el!
4. Nem támasztod meg a telepet oldalról = felborulhat és oldal irányban össze-vissza fog lövöldözni.
A borulékonyság elsősorban az alacsonyabb lövésszámú, (mondjuk 20 lövés alatti) ebből következően kis alapterületű és kis bruttó súlyú telepeket jellemzi. Ezekre különösen ügyelj! Elég biztonságosan áll a lábán a lövéskor az 50 és e feletti lövésszámú telep, azért valami téglát emellé is tegyél, amely elsősorban a nézők felé történő borulástól védjen. A telepeket egyébként egymással is nyugodtan megtámaszthatod. (Én mindig azt teszem.) Ha kettőt - hármat egy szigetelő szalaggal összekötsz, igen stabil alkotmány keletkezik. Nem kell félned, nem tesznek kárt egymásban.
A legveszélyesebb telepformák a rombusz, nagyon elnyújtott téglalap, X vagy háromszög alakú vagy más efféle mostanában divatos cuccok. Ilyeneket mi nem is forgalmazunk. Nem ajánlom a használatát.
5. És ott van a vetőcsöves (golyós) bomba, ahol ugye a bomba testet fordítva is bele lehet tenni a vetőcsőbe (mert bele megy), és akkor bizony az a földön fog bontani és valószínűleg a vetőcsövedet is használhatatlanná teszi.
Egyébként nagyon izgalmas bombákat indítani, de figyelj rá, hogy mindig a gömb rész legyen fölfelé.


Igazából nem szoktak jelentős balesetek lenni, és ha bakik vannak, azokon is jókat vidulunk utána, de azért csak óvatosan! Ha betartod a leírtakat minden a legnagyobb rendben lesz. Legfontosabbként megismételem: távolodjatok el a csomagoláson jelzett távolságra és akkor nem érhet titeket meglepetés.

 
Szabályok a kis, közepes tűzijáték termékre PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. április 14. csütörtök, 14:45

Kis és közepes tűzijáték terméket - a petárda kivételével - nagykorú személyek december 28-a és 31-e között engedély nélkül megvásárolhatják, birtokolhatják illetve egy időben összesen 3 kg bruttó tömegig tárolhatják, és a használati utasításban meghatározottak szerint felhasználhatják.


A kis és közepes tűzijáték termék közintézményben, középületben, sportlétesítményben, egyházi intézményben és „C" tűzveszélyességi osztályba tartozó helyen, pirotechnikus irányításával használható fel. Kis és közepes tűzijáték termék tömegközlekedési eszközön nem használható fel, és csak zárt csomagolásban szállítható.

A fel nem használt hibás vagy lejárt szavatosságú, továbbá a vevő által visszaadott kis tűzijáték terméket 2008. január elsejét követő öt napon belül a vevő köteles a vásárlás helyére visszaszállítani, a forgalmazó köteles térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni.

 
Szabályok a játékos pirotechnikai termékre PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. április 14. csütörtök, 14:39

A játékos pirotechnikai terméket - a petárda kivételével - 14. életévüket betöltött személyek engedély nélkül megvásárolhatják, birtokolhatják, illetve egy időben összesen 1 kg bruttó tömegig tárolhatják és a használati utasításban meghatározottak szerint felhasználhatják.


A 14. életévét be nem töltött személy csak nagykorú személy felügyelete mellett használhat fel játékos pirotechnikai terméket.
Játékos pirotechnikai termék közintézményben, középületben, sportlétesítményben, egyházi intézményben, védett természeti területen és „C" tűzveszélyességi osztályba tartozó helyen, pirotechnikus irányításával használható fel.
Játékos pirotechnikai termék tömegközlekedési eszközön nem használható fel, és csak zárt csomagolásban szállítható.


A hibás vagy lejárt szavatosságú játékos pirotechnikai terméket a vevő köteles a vásárlás helyére visszaszállítani, a forgalmazó köteles azt térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni.

 
Egy kis GY.I.K. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. április 14. csütörtök, 14:32

1. Mit jelent az I. és II. pirotechnikai osztály?
játékos pirotechnikai termékek (I. pirotechnikai osztály): olyan pirotechnikai termékek, melyek összetevőinek mennyisége (gyújtó- és/vagy hajtóanyag- és/vagy effektanyag-tartalma) legfeljebb 3 g termékenként; lásd weboldal Termékek
kis tűzijátékok (II. pirotechnikai osztály): olyan pirotechnikai termékek, melyek összetevőinek mennyisége (gyújtó- és/vagy hajtó és/vagy effektanyag-tartalma) legfeljebb 50 g (rakétáknál 20 g); a kis tűzijátékokat lásd weboldal Termékek

2. Mikor lehet I. pirotechnikai osztályba sorolt terméket felhasználni?
Játékos tűzijáték terméket 14. életévüket betöltött személyek engedély nélkül január 1-jétől december 31-éig, egész évben felhasználhatják.
A 14. életévét be nem töltött személy csak nagykorú személy felügyelete mellett használhat fel játékos pirotechnikai terméket.

3. Mikor lehet II. pirotechnikai osztályba sorolt terméket felhasználni?
Kis tűzijáték terméket nagykorú személyek december 28. és 31. között engedély nélkül megvásárolhatják, birtokolhatják, tárolhatják, és a használati utasításban meghatározottak szerint felhasználhatják.

4. Hány éves kortól lehet tűzijátékot vásárolni?
A játékos pirotechnikai terméket 14. életévüket betöltött személyek engedély nélkül megvásárolhatják, birtokolhatják, tárolhatják és a használati utasításban meghatározottak szerint felhasználhatják.
A 14. életévét be nem töltött személy csak nagykorú személy felügyelete mellett használhat fel játékos pirotechnikai terméket.

5. Hol nem lehet játékos pirotechnikai termékeket használni?
Játékos pirotechnikai termék közintézményben, középületben, sportlétesítményben, repülőtéren és "A"-"C" tűzveszélyességi osztályba tartozó helyen, pirotechnikus irányításával használható fel.
Játékos pirotechnikai termék tömegközlekedési eszközön nem használható fel, és csak zárt csomagolásban szállítható.

6. Mit tegyek, ha a megvásárolt tűzijáték nem működik?
A hibás vagy lejárt szavatosságú játékos pirotechnikai terméket a fogyasztó köteles a vásárlás helyére visszaszállítani, a forgalmazó köteles azt visszavenni.

7. Fel nem használt terméket hova, kinek kell visszavinni?
Fel nem használt termékeket a vásárlás helyére kell visszavinni.

8. Mely szervekhez lehet fordulni minőségi panasz esetén?
Elsősorban a kerületileg illetékes jegyzőhöz, másodsorban a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez.

 


Módosítás dátuma: 2011. április 14. csütörtök, 14:35
 


Névnap

Ma 2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima napja van. Holnap Norbert és Cintia napja lesz.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterma37
mod_vvisit_countertegnap92
mod_vvisit_counterezen a héten650
mod_vvisit_counterutolsó hét1167
mod_vvisit_countere hónapban650
mod_vvisit_counterutolsó hónap3389
mod_vvisit_counterösszes nap1357893

Időjárás

Joomla! honlapJoomla! fórumJoomla! dokumentációJoomla! CommunityOSM honlapJoomla! MagazinJoomla.org.huJoomla!HírekJoomla!FórumJoomla! Wiki