Page Peel Banner


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Tűzijátékok működtetése biztonságosan PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. április 14. csütörtök, 14:48

Az a pálya, hogy a bari nőd a kórházba csak max. látogatni megy utánad így a szilveszter éji bűnbeesést elfelejtheted, ha nem figyelsz. Ezért javaslom: RFM (read the fucking manual), azaz olvasd el a használati útmutatót a csomagoláson. Ha a csomagoláson leírtakat betartjátok, a termékek semmiféle veszélyt nem jelentenek számotokra, ezzel együtt elmondom neked a gyakrabban előforduló baleseti helyzeteket és azt is, hogyan tudod egyszerűen elkerülni azokat.

1. Többen indítjátok a termékeket = előbb-utóbb elkezdtek baromkodni, és a haverjaid rosszkor vagy rosszul indítanak valamit.
Csináld az indításokat egyedül, vagy max. 1 haveroddal és tényleg figyelnetek kell egymásra. A többiek pedig élvezzék a műsort a megadott távolságon túlról.
2. Leszúrod a rakétát a földbe és az ezért nem tud felemelkedni = a földön robban.
A rakéta pálcája arra való, hogy az egész szerkezetet a röppályán tartsa. A rakéta tehát a pálcájával együtt emelkedik a magasba. Ez így van kitalálva. Ezért kell olyan eszközből indítani, amiből könnyen kicsúszik a pálca, így például egy pezsgős üvegből, vagy vetőcsőből.
3. Egy eltört vezetőpálcás rakétát indítasz = kiszámíthatatlan (akár vízszintes) röppályán repülő rakéta.
Ha egy pálca eltörik, főleg ha közel a rakétafejhez, akkor ne kísérletezz! Vidd vissza a kijelölt visszavételi pontra. Semmiképpen ne indítsd el!
4. Nem támasztod meg a telepet oldalról = felborulhat és oldal irányban össze-vissza fog lövöldözni.
A borulékonyság elsősorban az alacsonyabb lövésszámú, (mondjuk 20 lövés alatti) ebből következően kis alapterületű és kis bruttó súlyú telepeket jellemzi. Ezekre különösen ügyelj! Elég biztonságosan áll a lábán a lövéskor az 50 és e feletti lövésszámú telep, azért valami téglát emellé is tegyél, amely elsősorban a nézők felé történő borulástól védjen. A telepeket egyébként egymással is nyugodtan megtámaszthatod. (Én mindig azt teszem.) Ha kettőt - hármat egy szigetelő szalaggal összekötsz, igen stabil alkotmány keletkezik. Nem kell félned, nem tesznek kárt egymásban.
A legveszélyesebb telepformák a rombusz, nagyon elnyújtott téglalap, X vagy háromszög alakú vagy más efféle mostanában divatos cuccok. Ilyeneket mi nem is forgalmazunk. Nem ajánlom a használatát.
5. És ott van a vetőcsöves (golyós) bomba, ahol ugye a bomba testet fordítva is bele lehet tenni a vetőcsőbe (mert bele megy), és akkor bizony az a földön fog bontani és valószínűleg a vetőcsövedet is használhatatlanná teszi.
Egyébként nagyon izgalmas bombákat indítani, de figyelj rá, hogy mindig a gömb rész legyen fölfelé.


Igazából nem szoktak jelentős balesetek lenni, és ha bakik vannak, azokon is jókat vidulunk utána, de azért csak óvatosan! Ha betartod a leírtakat minden a legnagyobb rendben lesz. Legfontosabbként megismételem: távolodjatok el a csomagoláson jelzett távolságra és akkor nem érhet titeket meglepetés.

 

Névnap

Ma 2020. július 07., kedd, Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterma51
mod_vvisit_countertegnap63
mod_vvisit_counterezen a héten114
mod_vvisit_counterutolsó hét566
mod_vvisit_countere hónapban544
mod_vvisit_counterutolsó hónap3730
mod_vvisit_counterösszes nap1361517

Időjárás

Joomla! honlapJoomla! fórumJoomla! dokumentációJoomla! CommunityOSM honlapJoomla! MagazinJoomla.org.huJoomla!HírekJoomla!FórumJoomla! Wiki