Page Peel Banner


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Árak: PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. február 21. hétfő, 22:47

Esküvői, party, egyéb családi, illetve kisebb céges, vagy falunapi rendezvények tűzijátékai 100 eFt-tól 200 eFt-ig terjedő összegben már készíthetőek. Az ár nem tartalmazza az engedélyeztetés költségét (20 eFt) valamint az ÁFA-t sem (25 %). Viszont tartalmazza a zenei koreográfiát, látványtervet, mivel esetünkben minden alkalommal zenés tűzijátékokról van szó.!

A műsoridő 5-10 percig terjed (1-2 zeneszám) a betervezett, felhasznált anyagok függvényében. Lövésszám 300 és 800 között. Egy tipikusnak mondható esküvői tűzijáték videónk látható itt:


szólj hozzá: Tűzijáték (esküvői)

Kísérő zeneszám természetesen választható vagy hozható, amennyiben nem felelnének meg a mi általunk ajánlott, jól bevált "korszerű" számok. (Bocelli, Eros, Sher, Dobrády, stb.)

 


Nagyobb cégrendezvények, fesztiválok, találkozók, igényesebb polgármesteri hivatali felkérések tűzijátékai 250-300 eFt. nettó összegtől már elkészíthetőek. Ezek a lejátszások viszont tartalmazzák az engedélyeztetési költségeket is a koreográfián kívül!

Műsoridejük 7-8 perctől 10-12 percig terjed (2-3-4 szám), extra magas összegek esetén emelkedhet 15 perc körülire. Hosszabb műsoridőt választani akkor sem szerencsés, ha lényegesen több keret áll a rendelkezésre. Ezt régi tapasztalatból tudom. Ehelyett inkább a kaliberek méretének emelését javaslom, mert csak ezzel lehet a közönség figyelmét, hangulatát érdemben fokozni a hosszabb műsoridők vége felé. Példaként említem, hogy a budapesti        -több mint 100 milliós - aug. 20-i lejátszások is csak ritkán mennek 20 perc fölé! Ekkora összeget, pedig kevés egyéni, vagy céges megrendelő szán egy tűzijátékra. Persze én is ezen a Földön élek és tudom hogy vannak "kollégák", akik "képesek" fél és egy óra műsoridőt ajánlani "ötvenezerért", csak hogy elnyerjék a megrendelők bizalmát, de ha tehetik ne dőljenek be az ámításnak. Ahogy minden minőségi szolgáltatásnak meg van az ára, úgy ennek is.       "kis pénz, kis foci...nagy pénz, nagy foci..."  Nagyobb összegű megrendeléseknél én javaslom a megrendelőknek, hogy inkább menjünk a nagyobb kaliberek irányába (telepek esetén a magas lövésszámuak felé) és ne a műsoridőt nyújtsuk mindenáron.

Ebben a kategóriában az alsó szegmensből egy lejátszásunk itt:


szólj hozzá: lufidekor tűzijáték Lipóton

 


 

Beltéri (pl. színpadi) pirotechnikát már nettó 60 eFt összegtől tudunk készíteni, amennyiben műszaki pirotechnikai termék besorolású anyagokat, vagy I. csoportú pirotechnikai termékeket tudunk beszerezni, felhasználni. Ha ezek nem állnak rendelkezésre -csak a II csoport termékei - akkor az említett összegre az engedélyeztetési eljárás költségét is felszámoljuk, ami 20 eFt.

Mivel a beltéri anyagok skálája közel sem olyan széles, valamint alkalmazásukkal járó füsthatásuk is korlátozó tényező, ezért a műsoridejüket nem percekben kell mérjük, inkább másodpercekben. Ezzel együtt is - megfelelő körülmények (lég-m3, szellőzés) között -  összeállítható akár 2-3 perces folyamatos lejátszás is.  A nettó 60 eFt kb. 40-60 mp-es időt takar.

A kiszállási díj megbeszélés tárgyát képezi.

 

Módosítás dátuma: 2011. február 22. kedd, 19:15
 

Névnap

Ma 2019. október 22., kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterma53
mod_vvisit_countertegnap192
mod_vvisit_counterezen a héten245
mod_vvisit_counterutolsó hét727
mod_vvisit_countere hónapban1937
mod_vvisit_counterutolsó hónap2374
mod_vvisit_counterösszes nap1311876

Időjárás

Joomla! honlapJoomla! fórumJoomla! dokumentációJoomla! CommunityOSM honlapJoomla! MagazinJoomla.org.huJoomla!HírekJoomla!FórumJoomla! Wiki